Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Staking Nedcar: 'Belangrijk om op te komen voor je rechten'

Geplaatst opvrijdag 20 juli 2018 - 15:02

Ruim 2000 medewerkers van autofabriek VDL Nedcar in Born zijn aan het staken.

De staking begon donderdagavond om 21:30 uur en het werk ligt voor 48 uur stil. De stakende medewerkers kwamen vrijdag samen in Holtum.

"Ik vind het belangrijk dat je opkomt voor je eigen rechten en de rechten van je collega's", zo verantwoordt een van de medewerkers zijn deelname aan de staking. Over die deelname was afgelopen dagen veel te doen.

Lees ook: Nedcar wilde niet-stakers extra betalen, maar ziet er vanaf

Extra salaris
Medewerkers zeiden geïntimideerd te worden en ook werd gepeild of mensen in ruil voor extra salaris bereid waren om af te zien van deelname aan de staking.

"We strijden voor een loonsverhoging van 3,5 procent, maar willen ook regelingen die ervoor zorgen dat jonge mensen plezier hebben in hun werk en dat het aantrekkelijk wordt om in te stromen", zegt Ron Smeets van vakbond CNV Vakmensen. "Het moet voor oudere medewerkers ook mogelijk worden om langer door te werken."

Onderhandelingen
Er wordt al lang gestreden voor een nieuwe cao, maar er zit geen schot in de onderhandelingen.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen