Overslaan en naar de inhoud gaan

Staking Nedcar: 'Belangrijk om op te komen voor je rechten'

Geplaatst opvrijdag 20 juli 2018 - 15:02

Ruim 2000 medewerkers van autofabriek VDL Nedcar in Born zijn aan het staken.

De staking begon donderdagavond om 21:30 uur en het werk ligt voor 48 uur stil. De stakende medewerkers kwamen vrijdag samen in Holtum.

"Ik vind het belangrijk dat je opkomt voor je eigen rechten en de rechten van je collega's", zo verantwoordt een van de medewerkers zijn deelname aan de staking. Over die deelname was afgelopen dagen veel te doen.

Lees ook: Nedcar wilde niet-stakers extra betalen, maar ziet er vanaf

Extra salaris
Medewerkers zeiden geïntimideerd te worden en ook werd gepeild of mensen in ruil voor extra salaris bereid waren om af te zien van deelname aan de staking.

"We strijden voor een loonsverhoging van 3,5 procent, maar willen ook regelingen die ervoor zorgen dat jonge mensen plezier hebben in hun werk en dat het aantrekkelijk wordt om in te stromen", zegt Ron Smeets van vakbond CNV Vakmensen. "Het moet voor oudere medewerkers ook mogelijk worden om langer door te werken."

Onderhandelingen
Er wordt al lang gestreden voor een nieuwe cao, maar er zit geen schot in de onderhandelingen.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen