Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Staking Nedcar: 'Belangrijk om op te komen voor je rechten'

Geplaatst opvrijdag 20 juli 2018 - 15:02

Ruim 2000 medewerkers van autofabriek VDL Nedcar in Born zijn aan het staken.

De staking begon donderdagavond om 21:30 uur en het werk ligt voor 48 uur stil. De stakende medewerkers kwamen vrijdag samen in Holtum.

"Ik vind het belangrijk dat je opkomt voor je eigen rechten en de rechten van je collega's", zo verantwoordt een van de medewerkers zijn deelname aan de staking. Over die deelname was afgelopen dagen veel te doen.

Lees ook: Nedcar wilde niet-stakers extra betalen, maar ziet er vanaf

Extra salaris
Medewerkers zeiden geïntimideerd te worden en ook werd gepeild of mensen in ruil voor extra salaris bereid waren om af te zien van deelname aan de staking.

"We strijden voor een loonsverhoging van 3,5 procent, maar willen ook regelingen die ervoor zorgen dat jonge mensen plezier hebben in hun werk en dat het aantrekkelijk wordt om in te stromen", zegt Ron Smeets van vakbond CNV Vakmensen. "Het moet voor oudere medewerkers ook mogelijk worden om langer door te werken."

Onderhandelingen
Er wordt al lang gestreden voor een nieuwe cao, maar er zit geen schot in de onderhandelingen.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen