Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Staking Nedcar: 'Belangrijk om op te komen voor je rechten'

Geplaatst opvrijdag 20 juli 2018 - 15:02

Ruim 2000 medewerkers van autofabriek VDL Nedcar in Born zijn aan het staken.

De staking begon donderdagavond om 21:30 uur en het werk ligt voor 48 uur stil. De stakende medewerkers kwamen vrijdag samen in Holtum.

"Ik vind het belangrijk dat je opkomt voor je eigen rechten en de rechten van je collega's", zo verantwoordt een van de medewerkers zijn deelname aan de staking. Over die deelname was afgelopen dagen veel te doen.

Lees ook: Nedcar wilde niet-stakers extra betalen, maar ziet er vanaf

Extra salaris
Medewerkers zeiden geïntimideerd te worden en ook werd gepeild of mensen in ruil voor extra salaris bereid waren om af te zien van deelname aan de staking.

"We strijden voor een loonsverhoging van 3,5 procent, maar willen ook regelingen die ervoor zorgen dat jonge mensen plezier hebben in hun werk en dat het aantrekkelijk wordt om in te stromen", zegt Ron Smeets van vakbond CNV Vakmensen. "Het moet voor oudere medewerkers ook mogelijk worden om langer door te werken."

Onderhandelingen
Er wordt al lang gestreden voor een nieuwe cao, maar er zit geen schot in de onderhandelingen.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen