Overslaan en naar de inhoud gaan

Staking Chemelot-beheerder Sitech van de baan

Geplaatst opwoensdag 3 juli 2019 - 16:54

De vakbonden en dienstverlener Sitech Services op het Chemelot-terrein in Geleen, hebben alsnog een cao-akkoord gesloten. De bonden hadden voor donderdag een 24-uursstaking aangekondigd. Maar die gaat nu niet door.

In plaats daarvan houden de bonden CNV en FNV een bijeenkomst om de nieuwe cao aan de leden voor te leggen

Dreiging
"De stakingdreiging heeft blijkbaar geholpen", stelt Ron
Smeets van CNV Vakmensen. De cao-onderhandelingen waren in april vastgelopen. De werkgever wilde onder andere de arbeidsvoorwaarden versoberen en moesten de medewerkers verlofdagen inleveren.

Lees ook: Ruim 250 medewerkers Sitech ontbijten voor betere cao

Nieuw bod
Sitech kwam deze week met een nieuw bod. "De versoberingen zijn van tafel", zegt
Smeets. "Daarnaast krijgen de medewerkers dit jaar een loonsverhoging van 3,5 procent en voor het eerste half jaar in 2020 van 1,4 procent."

Weinig speelruimte
Volgens
Smeets had Sitech weinig speelruimte. "De aandeelhouders hebben bij het bedrijf een grote vinger in de pap. En die aandeelhouders zijn tevens de opdrachtgevers."

Sitech is verantwoordelijk voor onderhoud en de veiligheid van veel fabrieken op de chemiesite. Bij het bedrijf werken zo'n 900 mensen. Het bedrijf zelf wilde niet reageren.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen