Overslaan en naar de inhoud gaan

Staking Brink's gaat door: 230 pinautomaten leeg

Geplaatst opmaandag 29 december 2014 - 14:03

De voorzieningenrechter in Utrecht beslist dinsdagochtend of de werknemers van geldtransporteur Brink's Nederland hun actie moeten staken.

Dat betekent dat de geldautomaten van Rabobank (en in mindere mate die van ABN Amro en SNS) in elk geval tot de uitspraak van de rechter niet worden bijgevuld.

Staking
De actie begon zaterdagochtend. Inmiddels zijn er ongeveer 230 pinautomaten van de Rabobank leeg. Dat is 10 procent van de 2300 geldautomaten die de bank in Nederland heeft.

De bonden verwachten dat het aantal lege automaten aan het eind van maandag is opgelopen tot circa 400.

Limburg
In Limburg is het in ieder geval niet meer mogelijk om te pinnen bij de geldautomaten in Horst en Sevenum. Deze zijn sinds zaterdagmiddag al leeg.

Grootste klant
Brink's snijdt in het personeelsbestand in verband met het verlies van zijn huidige grootste klant Rabobank, die volgend jaar overstapt naar Geld Service Nederland (GSN).

De vakbonden deden hun oproep na het uitblijven van overeenstemming over een goed sociaal plan voor de circa zeshonderd van de meer dan duizend werknemers die hun baan verliezen.

Lees ook:
- Klein aantal geldautomaten Rabobank raakt leeg
- Pinautomaten Rabobank worden niet bijgevuld

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Staking Brink's mag door: pinautomaten blijven leeg
Geldautomaten Rabobank woensdag weer aangevuld
Conflict geldtransporteur Brink's nog niet opgelost
Zaterdag mogelijk lege geldautomaten
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen