Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Staking bij VDL Nedcar: productie volledig stilgelegd

Geplaatst opvrijdag 29 juni 2018 - 7:53

Autofabriek VDL Nedcar in Born heeft de productie in verband met de staking stilgelegd. "Er rollen geen auto's van de band", zegt een woordvoerder van VDL.

Volgens de zegsman wordt er overigens wél gewerkt in de autofabriek. "Een aantal werknemers van de ochtendploeg is gewoon op komen dagen", zegt hij. "Maar er zijn te weinig mensen om de volledige productie te kunnen draaien. Daarom is de productie stilgelegd."

48 uur
Medewerkers van VDL Nedcar hebben donderdagavond om 22:30 uur het werk neergelegd om 48 uur lang te staken. Vakbondsbestuurder Hans Wijers van FNV Metaal verwacht dat zo'n 1500 medewerkers van de autofabriek in Born meedoen met de staking.

Gevolgen
De woordvoerder van VDL Nedcar kan nog niet zeggen wat de financiële gevolgen van de staking zijn. Hij kan ook nog niet zeggen wanneer er weer auto's van de band rollen in Born. "Dat is afhankelijk van hoeveel medewerkers op komen dagen. Mogelijk is de middagploeg wel voltallig, maar dat zal moeten blijken", zegt hij.

Werktijden
Medewerkers vechten om onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent en werkdagen van maximaal 8,5 uur. De werkgevers willen werkdagen van maximaal 12 uur.

Het is de tweede keer dat medewerkers van Nedcar het werk neerleggen. Negen dagen geleden hebben honderden mensen ook al gestaakt in Born.

Lees ook: Staking bij VDL Nedcar: honderden mensen leggen werk neer

Andere bedrijven
Niet alleen bij VDL Nedcar wordt gestaakt. Ook werknemers van DAF in Eindhoven leggen 48 uur het werk neer. Medewerkers van Prysmian Draka uit Emmen gaan voor een tweede keer staken. Bij het Helmondse bedrijf Nedschroef wordt niet meer overgewerkt zolang er geen nieuwe cao is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen