Overslaan en naar de inhoud gaan

Staking bij Heineken maar Brand brouwt door

Geplaatst opvrijdag 14 januari 2022 - 11:41

Terwijl bij de andere brouwerijen van Heineken wordt gestaakt uit onvrede over de cao-onderhandelingen, wordt bij Brand in Wijlre gewoon bier gebrouwen.

"Net als de collega's in Zoeterwoude en Den Bosch hebben de Limburgse FNV-leden het loonbod afgewezen", laat een woordvoerder van de bond weten. "Alleen hebben we in Wijlre zo weinig vakbondsleden dat het geen zin heeft om ook bij Brand een staking af te kondigen."

Bier en fris
Honderden Heineken-medewerkers hebben vrijdagochtend het werk voor 24 uur stilgelegd voor een betere cao. De productie in Den Bosch en Zoeterwoude is stilgelegd. Ook bij de frisdrankfabriek van Vrumona in Bunnik, ook onderdeel van de biergigant, wordt gestaakt.

Horeca
Volgens een woordvoerder van de brouwerij is de productie uit veiligheidsoverwegingen stilgelegd. Tot lege bierschappen in de supermarkt zal de actie sowieso niet leiden want van dat bier bestaan volgens de woordvoerder grote voorraden. Als brouwerijen tijdelijk stilliggen kan dat normaal alleen de levering aan de horeca raken, maar dat probleem speelt nu niet omdat de horeca vanwege de coronamaatregelen gesloten is.

Cao
Aanleiding voor de staking is het vastlopen van de onderhandelingen over een nieuwe cao. FNV vindt dat Heineken zijn personeel probeert af te schepen met een magere loonsverhoging. De voorgestelde loonsverhoging zou lager zijn dan de inflatie. Ook miste de bond in het bod van de brouwer een goede regeling om eerder te kunnen stoppen met werken en een hogere reiskostenvergoeding.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen