Overslaan en naar de inhoud gaan

Staking bij Chemelot-beheerder Sitech

Geplaatst opwoensdag 26 juni 2019 - 16:08

De werknemers van technisch en facilitair dienstverlener Sitech Services op het Chemelot-terrein in Geleen, leggen volgende week donderdag een dag het werk neer.

Vakbonden FNV en CNV hebben de acties aangekondigd omdat het cao-overleg is vastgelopen.

Spuugzat
De bonden stelden
Sitech twee maanden geleden al een ultimatum maar daar is het bedrijf tot grote onvrede van de medewerkers, niet op ingegaan. "We hebben woensdag een bijeenkomst met de mensen gehad en daar bleek dat de medewerkers het spuugzat zijn", zegt Ron Smeets van CNV Vakmensen. "We hebben geprobeerd met de werkgevers te praten, maar tevergeefs."

Lees ook: Ruim 250 medewerkers Sitech ontbijten voor betere cao

Versoberen
Volgens de vakbonden wil het bedrijf de arbeidsvoorwaarden voor 2020 versoberen. Maar daar willen de vakbonden niets van weten. Ze eisen dat de huidige ouderenregeling, verlofdagen, de extra vrije tijd en het sociaal plan van kracht blijven. Daarnaast willen de medewerkers meedelen in de winst en een salarisverhoging van 4 procent.

Veiligheid
Sitech is verantwoordelijk voor onderhoud en de veiligheid van veel fabrieken op de chemiesite. Volgens de bonden zal de veiligheid niet in het geding zijn tijdens de staking. "De brandweer blijft gewoon paraat", aldus Smeets. "Alleen de brandweermensen die niet aan het werk zijn, zullen aan de acties deelnemen."

Bod
Een woordvoerder van Sitech laat weten snel met een formeel cao-bod te komen. "We hopen dat de bonden dan weer met ons aan tafel komen zitten om er samen uit te komen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen