Overslaan en naar de inhoud gaan

Staking ambulancemedewerkers in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 28 november 2018 - 12:27

Stakende ambulancemedewerkers voeren vrijdagmiddag actie in Maastricht.

Van 12:00 tot 14:00 uur leggen ambulancemedewerkers uit de regio Limburg Zuid het werk neer uit protest tegen het onlangs gesloten cao-akkoord tussen Ambulancezorg Nederland en vakbond CNV.

Petitie
Vorige week tekenden 2050 ambulancemedewerkers een petitie tegen het akkoord dat in hun ogen onaanvaardbaar is. FNV Zorg & Welzijn steunt de medewerkers hierin. Volgens de vakbond maakt het akkoord het werken als ambulancemedewerker 'onaantrekkelijk in een tijd waar juist meer personeel nodig is.'

Lees ook: Ambulancepersoneel sluit zich aan bij acties

Geen bezuinigingen
De vakbond wil meer geld voor vast personeel op de ambulance. Verder willen ze dat ambulancemedewerkers vanwege hun zware beroep voor hun 67e kunnen stoppen met werken.

Voor noodgevallen rukken de ambulanceverpleegkundigen vrijdagmiddag wel uit.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen