Overslaan en naar de inhoud gaan

Staking ambulancemedewerkers in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 28 november 2018 - 12:27

Stakende ambulancemedewerkers voeren vrijdagmiddag actie in Maastricht.

Van 12:00 tot 14:00 uur leggen ambulancemedewerkers uit de regio Limburg Zuid het werk neer uit protest tegen het onlangs gesloten cao-akkoord tussen Ambulancezorg Nederland en vakbond CNV.

Petitie
Vorige week tekenden 2050 ambulancemedewerkers een petitie tegen het akkoord dat in hun ogen onaanvaardbaar is. FNV Zorg & Welzijn steunt de medewerkers hierin. Volgens de vakbond maakt het akkoord het werken als ambulancemedewerker 'onaantrekkelijk in een tijd waar juist meer personeel nodig is.'

Lees ook: Ambulancepersoneel sluit zich aan bij acties

Geen bezuinigingen
De vakbond wil meer geld voor vast personeel op de ambulance. Verder willen ze dat ambulancemedewerkers vanwege hun zware beroep voor hun 67e kunnen stoppen met werken.

Voor noodgevallen rukken de ambulanceverpleegkundigen vrijdagmiddag wel uit.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen