Overslaan en naar de inhoud gaan

Staking ambulancemedewerkers in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 28 november 2018 - 12:27

Stakende ambulancemedewerkers voeren vrijdagmiddag actie in Maastricht.

Van 12:00 tot 14:00 uur leggen ambulancemedewerkers uit de regio Limburg Zuid het werk neer uit protest tegen het onlangs gesloten cao-akkoord tussen Ambulancezorg Nederland en vakbond CNV.

Petitie
Vorige week tekenden 2050 ambulancemedewerkers een petitie tegen het akkoord dat in hun ogen onaanvaardbaar is. FNV Zorg & Welzijn steunt de medewerkers hierin. Volgens de vakbond maakt het akkoord het werken als ambulancemedewerker 'onaantrekkelijk in een tijd waar juist meer personeel nodig is.'

Lees ook: Ambulancepersoneel sluit zich aan bij acties

Geen bezuinigingen
De vakbond wil meer geld voor vast personeel op de ambulance. Verder willen ze dat ambulancemedewerkers vanwege hun zware beroep voor hun 67e kunnen stoppen met werken.

Voor noodgevallen rukken de ambulanceverpleegkundigen vrijdagmiddag wel uit.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen