Overslaan en naar de inhoud gaan

Stakende leraren rekenen op draagvlak bij ouders

Geplaatst opzondag 8 april 2018 - 15:34

Actiegroep PO in Actie is er vast van overtuigd dat ouders nog steeds massaal achter de stakingen van de basisschoolleraren staan.

In L1 radioprogramma De Stemming zei actieleider Jan van de Ven uit Venray van PO in actie zondag dat ouders beseffen dat de stakingen niet voor de eigen loonstrook gevoerd worden.

100 procent
Komende vrijdag gaan de leraren op de basisscholen in Limburg en Noord-Brabant opnieuw staken. Leerkracht Daniëlle Hendriks van de basisschool in Ottersum zei in De Stemming te verwachten dat '100 procent van haar collega’s in Limburg' het werk neerlegt.

Ultiem
Actievoerder van de Ven erkent dat een staking een ultiem middel is dat pijn doet. "Maar ouders zien dat de leraar overloopt en dat scholen alle zeilen bij moeten zetten om onderwijs te kunnen geven." Hendriks voegt er aan toe dat de griepgolf nog eens direct duidelijk gemaakt heeft dat er onvoldoende leerkrachten zijn.

Naar huis gestuurd
Beide actievoerders denken dat iedere ouder wel eens meegemaakt heeft dat kinderen bij uitval van een leraar bij een andere groep werden toegevoegd, dat er een onbevoegde leraar -zoals een stagiaire- voor de klas stond of dat ze naar huis werden gestuurd.

Extra mensen
De stakingen draaien volgens Van de Ven weliswaar om meer geld voor de salarissen, maar dat zou absoluut noodzakelijk zijn om meer mensen aan te trekken. Er zijn volgens hem de komende jaren tien- tot twintigduizend extra leerkrachten nodig om de problemen in het basisonderwijs op te lossen.

Meer loon
Met hogere salarissen zou het vak van basisschoolleraar aantrekkelijker worden voor zij-instromers. Maar ook zullen leraren minder snel kiezen voor een andere baan buiten het onderwijs, waar de salarissen hoger liggen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen