Overslaan en naar de inhoud gaan

Stakende buschauffeurs maken tocht met bejaarden

Geplaatst opzondag 29 april 2018 - 13:53

Een groep stakende buschauffeurs en machinisten van Arriva gaat maandag op pad met bejaarden.

Ze gaan een wandeling maken met de bewoners van verzorgingstehuis De Eghte in Echt, meldt vakbond FNV in een persbericht.

Werkdruk
Dat doen ze niet zomaar. Volgens de vakbond is ook in bejaardenhuizen de werkdruk groot. Vanwege die werkdruk en de eis om meer loon gaan ook de werknemers van de regionale vervoersbedrijven in staking.

Laatste redmiddel
"Op deze manier halen we toch nog iets goeds uit deze dag. Een staking is altijd het laatste redmiddel als praten niet meer helpt. Helaas weigeren de werkgevers tegemoet te komen aan onze eisen en kunnen we niet anders", zegt Marlies Peeters van FNV.

Geen bussen en treinen
Vanwege de staking rijden er maandag en dinsdag in de hele provincie geen bussen. Ook ligt het treinverkeer op de trajecten van Arriva stil. De regionale vervoersbedrijven probeerden via de rechter nog een staking te voorkomen, maar de rechter oordeelde dat de werkonderbreking gewoon door mag gaan.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen