Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadsreus Hasselt loopt mee in reuzenstoet Maastricht

Geplaatst opmaandag 20 mei 2019 - 10:23

Een ruim drieëneenhalve meter grote reuzenfiguur wordt maandag en dinsdag ontmanteld in het museum Stadsmus in Hasselt.

Het is voor het eerst dat de reus uit het museum komt.

Lange man
De figuur van papier-maché loopt op 2 juni namelijk mee in de reuzenstoet van Maastricht. De Hasseltse reus, die de naam Lange Man heeft, is een van de peetouders van de jubilerende stadsreus. Dat is ook de reden dat hij niet mag ontbreken in de stoet.

Video: L1

Reuzenfiguur
Omdat de reuzenfiguur van papier-maché is en dus makkelijk kan breken, wordt hij met de grootst mogelijke voorzichtigheid uit elkaar gehaald. Daarvoor wordt zelfs een takelbedrijf ingeschakeld.

De grote reuzenstoet is op zondag 2 juni in Maastricht. Daar zijn dan meer dan 50 reuzen te zien. Na de stoet gaat de Lange Man weer terug naar het museum in Hasselt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen