Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadsprinsen Heerlen en Kerkrade uitgeroepen

Geplaatst opmaandag 5 januari 2015 - 11:09

Heerlen en Kerkrade hebben sinds afgelopen weekend een nieuwe stadsprins.

Marc Baadjou heerst over De Winkbülle in Heerlen, terwijl Chris Lonij uitverkoren is om de Kirchröatsjer Vasteloavendsverein veilig en vooral vrolijk door de carnavalsdagen te loodsen.

Heerlen
Zelfstandig ondernemer Baadjou (eigenaar van een audiovisueel communicatiebureau) heeft in de afgelopen maanden veel binnenpretjes beleefd.

"Ik wist al in een vrij vroeg stadium dat ik de nieuwe prins zou worden. Tijdens het zakendoen ben ik de afgelopen tijd regelmatig een oud-prins van De Winkbülle tegen het lijf gelopen. En dan heb je het natuurlijk vaak over vasteloavend."

Prins Marc I van de Winkbülle in Heerlen.
Foto: Luc Lodder

Kerkrade
Voor Chris Lonij was het niet makkelijk om zijn kaken stijf op elkaar te houden als in het Kerkraadse uitgaansleven weer eens werd gespeculeerd wie de nieuwe stadsprins zou kunnen worden.

"Natuurlijk werd mijn naam genoemd, maar ik deed dan net alsof mijn neus bloedde", zegt de 29-jarige student medicijnen in Maastricht.

Prins Chris I van Kerkrade.
Foto: Luc Lodder

Meer carnavalsnieuws op Vastelaovendinlimburg.nl en L11alaaf.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Spik en Span winnen LVK 2015
Carnavalskoorts is het grootst in Venlo en Venray
Week in beeld 7 feb
De week in beeld: André Rieu en gedoe rondom MVV-Roda
Fors meer inbraken in Mijnstreek tijdens carnaval
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen