Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadspark N280 Roermond definitief van de baan

Geplaatst opvrijdag 23 maart 2018 - 11:57

Een stadspark bovenop een tunnel van de vernieuwde autoweg N280 in Roermond gaat definitief niet door.

In de provinciale politiek was er geen steun voor dit plan. Ook in de gemeenteraad van Roermond zag een ruime meerderheid het niet zitten.

Betere verbinding
Doel van het plan van architect Eric Brugman is een betere verbinding tussen het Designer Outlet Center en de binnenstad van Roermond. "Die laat nu te wensen over en dat zorgt voor een onveilig gevoel bij de burgers", aldus de initiatiefnemer.

Betalen
In een statencommissie vroegen alle partijen zich echter af wie de uitvoering moet gaat betalen. Het gaat om 50 tot 60 miljoen euro. PvdA-statenlid Aleida Berghorst sprak van een "heel heftig prijskaartje" dat het stadspark-plan feitelijk onrealistisch maakt. Volgens PVV-fractievoorzitter Robert Housmans zijn er legio andere en goedkopere mogelijkheden om de huidige verbinding tussen het Outlet Center en de binnenstad te verbeteren.

Vertraging
Bovendien zou 'ja' zeggen tegen het plan betekenen dat de afgesproken aanpassing van de N280 met zeven jaar wordt vertraagd, omdat het bestemmingsplan moet worden aangepast en allerlei onderzoeken opnieuw moeten worden uitgevoerd. "Daar zit niemand op te wachten", aldus CDA-statenlid Johan Geraats.

Lees ook: Plan voor brug tussen Outlet en Roermondse binnenstad

Eensgezindheid
SP-statenlid Huub Quaedflieg wees erop dat iedereen zich in de gekozen oplossing voor de verkeersproblemen op de N280 bij Roermond kan vinden. "Het zou heel vreemd zijn daar nu op terug te komen", aldus Quaedflieg. Hans van Wageningen van D66 vond ook dat een eventueel initiatief voor een aanpassing van de gemeente Roermond moet komen, 'niet van ons'.

Ook PvdA-gedeputeerde Eric Geurts zei dat er geen enkel signaal is gekomen van het gemeentebestuur van Roermond om af te wijken van de afgesproken aanpak van de N280.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen