Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadspark N280 Roermond definitief van de baan

Geplaatst opvrijdag 23 maart 2018 - 11:57

Een stadspark bovenop een tunnel van de vernieuwde autoweg N280 in Roermond gaat definitief niet door.

In de provinciale politiek was er geen steun voor dit plan. Ook in de gemeenteraad van Roermond zag een ruime meerderheid het niet zitten.

Betere verbinding
Doel van het plan van architect Eric Brugman is een betere verbinding tussen het Designer Outlet Center en de binnenstad van Roermond. "Die laat nu te wensen over en dat zorgt voor een onveilig gevoel bij de burgers", aldus de initiatiefnemer.

Betalen
In een statencommissie vroegen alle partijen zich echter af wie de uitvoering moet gaat betalen. Het gaat om 50 tot 60 miljoen euro. PvdA-statenlid Aleida Berghorst sprak van een "heel heftig prijskaartje" dat het stadspark-plan feitelijk onrealistisch maakt. Volgens PVV-fractievoorzitter Robert Housmans zijn er legio andere en goedkopere mogelijkheden om de huidige verbinding tussen het Outlet Center en de binnenstad te verbeteren.

Vertraging
Bovendien zou 'ja' zeggen tegen het plan betekenen dat de afgesproken aanpassing van de N280 met zeven jaar wordt vertraagd, omdat het bestemmingsplan moet worden aangepast en allerlei onderzoeken opnieuw moeten worden uitgevoerd. "Daar zit niemand op te wachten", aldus CDA-statenlid Johan Geraats.

Lees ook: Plan voor brug tussen Outlet en Roermondse binnenstad

Eensgezindheid
SP-statenlid Huub Quaedflieg wees erop dat iedereen zich in de gekozen oplossing voor de verkeersproblemen op de N280 bij Roermond kan vinden. "Het zou heel vreemd zijn daar nu op terug te komen", aldus Quaedflieg. Hans van Wageningen van D66 vond ook dat een eventueel initiatief voor een aanpassing van de gemeente Roermond moet komen, 'niet van ons'.

Ook PvdA-gedeputeerde Eric Geurts zei dat er geen enkel signaal is gekomen van het gemeentebestuur van Roermond om af te wijken van de afgesproken aanpak van de N280.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen