Stadsmuur Maastricht Vief Köp

'Metingen Maastrichtse stadsmuur moeten ook in het najaar'

De gemeente Maastricht moet verder gaan dan alleen op korte termijn metingen uit te voeren bij de stadsmuur.

Stadsmuur Maastricht Vief Köp
Metingen bij andere delen stadsmuur Maastricht door bolling

De gemeente Maastricht voert metingen uit om te kijken of nog meer delen van de stadsmuur van Maastricht op instorten staan.

Stadsmuur Maastricht
Maastricht wil meer 'beleving' bij ingestorte stadsmuur

Als het aan het Maastrichtse gemeentebestuur ligt, wordt het ingestorte deel van de stadsmuur volledig teruggebracht in zijn originele staat.

Stadsmuur Maastricht
Jaar na instorten stadsmuur: 'Moet niet weer gebeuren'

Exact een jaar geleden, in de nacht van 23 op 24 maart, stortte een gedeelte van de eeuwenoude Maastrichtse stadsomwalling in.

Stadsmuur Maastricht
En dan is het nieuws: de Stadsmuur in Maastricht

Aan het einde van het jaar zoekt 1Limburg plekken op die in 2019 ineens het nieuws haalden. Maandag gingen we nog eens kijken naar de ingestorte stadsmuur van Maastricht.

Gat in Maastrichtse stadsmuur gedicht met poëzie

Het gat in de stadsmuur van Maastricht wordt de komende maanden opgevuld met een groot geel doek met daarop een gedicht.

Deel stadsmuur Maastricht weer open voor publiek

Een deel van de gedeeltelijk ingestorte stadsmuur in Maastricht is weer open voor het publiek.

Proefboringen in Maastrichtse stadsmuur

In verband met de herstelwerkzaamheden aan de ingestorte stadsmuur van Maastricht zijn dinsdag speciale proefboringen uitgevoerd.

Zorgen om stadsmuur Valkenburg: renovatie nodig

De vestingmuur in Valkenburg is toe aan een renovatie. Volgens het stadsbestuur moet er op korte termijn gehandeld worden.

L1mburg Centraal: Week zoeken naar Marjo levert niets op

Vrijdag in L1mburg Centraal: Zoekactie naar Marjo Winkens in Beesel afgerond, politie Limburg wil niet meer wachten op NFI, vijver bij beschadigde stadsmuur Maastricht leeggepompt en meer Limburgs nieuws...

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten