Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadskantoor Heerlen niet in nieuwe 'Plu'

Geplaatst opdinsdag 31 maart 2015 - 15:13

Het nieuwe stadskantoor van Heerlen wordt geen onderdeel van het nieuwe winkelcentrum 'De Plu'.

Omdat nog steeds niet duidelijk is wanneer Multi Vastgoed start met de bouw van dit nieuwe winkelcentrum aan de Promenade II, ziet Heerlen af van deze nieuwbouw van 7000 vierkante meter.

Drie gegadigden
De gemeente gaat nu elders in de stad op zoek naar een nieuw stadskantoor. Daarvoor worden drie bestaande kantoorgebouwen onder de loep genomen: het KPN-gebouw in de Geerstraat, het voormalige ABP-gebouw aan de Putgraaf of het huidige stadskantoor aan de Geleenstraat.

2020
Er wordt eerst onderzocht welke plek de beste is. Sloop van dat gebouw en vervolgens nieuwbouw ter plekke wordt niet uitgesloten. Voor het huidige stadskantoor aan de Geleenstraat heeft de gemeente met eigenaar NSI het huurcontract inmiddels verlengd tot 2017 met een optie tot verlenging. Het nieuwe stadskantoor moet uiterlijk in 2020 gereed zijn.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Primark wil nog steeds naar Heerlen
Sloop De Plu in Heerlen officieel van start
Sloop voormalig winkelcentrum De Plu in Heerlen van start
Winkelcentrum De Plu in Heerlen dit jaar tegen de vlakte
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen