Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Stadsdichter van Heerlen is geïnstalleerd

Geplaatst opdonderdag 29 januari 2015 - 23:17

De nieuwe stadsdichter van Heerlen, Michelle Bracke, is officieel geïnstalleerd.

Het is de bedoeling dat ze haar erefunctie minstens twee jaar bekleedt.

Gedichten
Bracke is geboren in Heerlen, woont in de stad en werkt er ook. Daarnaast heeft ze meerdere gedichten gepubliceerd en staat ze regelmatig op podia om haar teksten voor te dragen.

Amber-Helena Reisig
Daarmee voldoet ze aan het profiel van de gemeente Heerlen, die de voorwaarden voor het stadsdichterschap heeft aangepast na ervaringen met de vorige dichter: Amber-Helena Reisig. Zij woont in Amsterdam en was naar de smaak van het stadsbestuur te weinig in de omgeving waarover ze moest schrijven.

Lees ook: Presentatie nieuwe stadsdichters Heerlen.

L1
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwe stadsdichter voor Heerlen
'Benoeming stadsdichter Heerlen moet anders'
Presentatie nieuwe stadsdichters Heerlen
Nieuwe stadsdichter in Heerlen
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen