Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadhuis Weert overspoeld bij vluchtelingenbijeenkomst

Geplaatst opdinsdag 15 september 2015 - 7:28

Ruim drie keer zoveel mensen als verwacht bezochten maandagavond de informatiemarkt in Weert over de komst van het asielzoekerscentrum (azc). Maar liefst 567 personen kwamen naar het stadhuis.

De bezorgde menigte luisterde aandachtig naar het verhaal van burgemeester Jos Heijmans. Hij gaf tekst en uitleg over de belissing van de gemeente om ruim duizend vluchtelingen op te vangen in de Van Hornekazerne.

Zorgen
De inwoners vinden het prima dat asielzoekers worden opgevangen, maar vragen zich af waarom er gekozen is voor een locatie midden in een woonwijk. De Weertenaren maken zich onder meer zorgen om de waarde van hun huis en veiligheid. Ook vrezen zij voor overlast.

Spoedbezoek
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff bracht afgelopen zaterdag al een spoedbezoek aan Weert met het verzoek om per direct voor een korte periode duizend vluchtelingen extra in de Van Hornekazerne onder te brengen. Aanleiding daarvoor is de enorme piek in de asielinstroom.

Baexem
Diezelfde avond werden ook de inwoners van Baexem bijgepraat over het vluchtelingenprobleem. Daar kwam slechts een handjevol mensen opdagen. Zij kregen te horen dat de uitbreiding van het asielzoekerscentrum - naar 600 opvangplekken - nog twee jaar gaat duren.

Lees ook: Weert moet rekening houden met komst extra vluchtelingen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Plasterk: 'Heijmans moet zich aan de wet houden'
Bewoner AZC zette vechtpartij in scène
ANP
Burgemeester Heijmans van Weert op bezoek bij Plasterk
Burgemeester Weert rekent op rustige kerst in AZC
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen