Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadhuis Weert overspoeld bij vluchtelingenbijeenkomst

Geplaatst opdinsdag 15 september 2015 - 7:28

Ruim drie keer zoveel mensen als verwacht bezochten maandagavond de informatiemarkt in Weert over de komst van het asielzoekerscentrum (azc). Maar liefst 567 personen kwamen naar het stadhuis.

De bezorgde menigte luisterde aandachtig naar het verhaal van burgemeester Jos Heijmans. Hij gaf tekst en uitleg over de belissing van de gemeente om ruim duizend vluchtelingen op te vangen in de Van Hornekazerne.

Zorgen
De inwoners vinden het prima dat asielzoekers worden opgevangen, maar vragen zich af waarom er gekozen is voor een locatie midden in een woonwijk. De Weertenaren maken zich onder meer zorgen om de waarde van hun huis en veiligheid. Ook vrezen zij voor overlast.

Spoedbezoek
Staatssecretaris Klaas Dijkhoff bracht afgelopen zaterdag al een spoedbezoek aan Weert met het verzoek om per direct voor een korte periode duizend vluchtelingen extra in de Van Hornekazerne onder te brengen. Aanleiding daarvoor is de enorme piek in de asielinstroom.

Baexem
Diezelfde avond werden ook de inwoners van Baexem bijgepraat over het vluchtelingenprobleem. Daar kwam slechts een handjevol mensen opdagen. Zij kregen te horen dat de uitbreiding van het asielzoekerscentrum - naar 600 opvangplekken - nog twee jaar gaat duren.

Lees ook: Weert moet rekening houden met komst extra vluchtelingen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Plasterk: 'Heijmans moet zich aan de wet houden'
Bewoner AZC zette vechtpartij in scène
ANP
Burgemeester Heijmans van Weert op bezoek bij Plasterk
Burgemeester Weert rekent op rustige kerst in AZC
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen