Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadhuis Heerlen werd ontruimd om dreigbrief aan Krewinkel

Geplaatst opdinsdag 27 december 2016 - 21:33

In het verdacht pakketje dat vorige week woensdag in het stadhuis van Heerlen was afgegeven, zat een dreigbrief gericht aan burgemeester Ralf Krewinkel.

Dat zegt Sjanneke de Crom, de advocate van de hoofdverdachte in deze zaak.

Hoofdverdachte
De man werd daags nadat het pakketje was afgegeven aangehouden en dinsdag weer op vrije voeten gesteld. "Mijn cliënt blijft verdachte", aldus De Crom. "Maar nu hij is vrijgelaten kan hij voor dit feit niet meer worden aangehouden. Het is nu afwachten wat het OM gaat doen en waar het onderzoek zich verder op richt." De man wordt ook verdacht van afpersing.

Serieus
Over de precieze inhoud van de brief kon De Crom niets zeggen, behalve dat deze een 'serieuze dreiging' bevatte aan het adres van Krewinkel.

Raadsvergadering
Woensdagmiddag werd een verdacht pakketje afgeleverd in het stadhuis. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) besloot 's avonds het stadhuis te laten ontruimen. Daardoor moest de raadsvergadering, die toen aan de gang was, worden onderbroken.

Inhoud
Burgemeester Krewinkel wil niet reageren op de verklaring van De Crom en verwijst wat betreft de woordvoering in deze zaak naar de politie. Die heeft het vermoeden dat meer personen kennis hebben van deze brief en doet een dringende oproep aan deze personen om zich te melden.

Lees ook: Stadhuis Heerlen ontruimd vanwege verdacht pakketje

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie wil inhoud verdacht pakketje niet bekendmaken
Serieuze dreigbrief in verdacht pakketje Heerlen
Verdachte afpersing Krewinkel: 'ik ben erin geluisd'
Frans Weekers timmert huis dicht op laatste dag in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen