Overslaan en naar de inhoud gaan

'Staatswiet' niet voor drugstoeristen

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 13:42

Het experiment waarbij coffeeshops 'staatswiet' gaan verkopen, is alleen bedoeld voor Nederlandse klanten.

Dat is tegen de zin van Venlo en andere grensgemeenten, omdat daar de angst bestaat dat buitenlandse softdrugsgebruikers dan toch de illegale straathandel opzoeken.

Ingezetenencriterium
Dat dit zogeheten ingezetenencriterium voor coffeeshops gehandhaafd blijft, hebben ministers Grapperhaus van Justitie en Bruins van Medische Zorg donderdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Overgangsperiode
De bewindslieden hebben verder besloten dat er een overgangsperiode komt, waarin de goedgekeurde staatswiet wordt verkocht terwijl er in de coffeeshops ook nog softdrugs uit het illegale circuit wordt verkocht. Verder moeten in de gemeenten waar het experiment wordt gehouden, elke coffeeshop meedoen. Uitzondering is Amsterdam, omdat er daar te veel coffeeshops zouden zijn.

Heerlen
Het experiment gaat vier jaar duren. Het plan voor de staatswiet in plaats van de illegaal geteelde hennep komt van de toenmalige burgemeester Depla van Heerlen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen