Overslaan en naar de inhoud gaan

'Staatswiet' niet voor drugstoeristen

Geplaatst opdonderdag 11 april 2019 - 13:42

Het experiment waarbij coffeeshops 'staatswiet' gaan verkopen, is alleen bedoeld voor Nederlandse klanten.

Dat is tegen de zin van Venlo en andere grensgemeenten, omdat daar de angst bestaat dat buitenlandse softdrugsgebruikers dan toch de illegale straathandel opzoeken.

Ingezetenencriterium
Dat dit zogeheten ingezetenencriterium voor coffeeshops gehandhaafd blijft, hebben ministers Grapperhaus van Justitie en Bruins van Medische Zorg donderdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Overgangsperiode
De bewindslieden hebben verder besloten dat er een overgangsperiode komt, waarin de goedgekeurde staatswiet wordt verkocht terwijl er in de coffeeshops ook nog softdrugs uit het illegale circuit wordt verkocht. Verder moeten in de gemeenten waar het experiment wordt gehouden, elke coffeeshop meedoen. Uitzondering is Amsterdam, omdat er daar te veel coffeeshops zouden zijn.

Heerlen
Het experiment gaat vier jaar duren. Het plan voor de staatswiet in plaats van de illegaal geteelde hennep komt van de toenmalige burgemeester Depla van Heerlen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen