Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Staatssecretaris op matje om 'schandelijk interview' bij L1

Geplaatst opwoensdag 9 december 2015 - 16:28

Staatssecretaris Jetta Klijnsma moet naar de Tweede Kamer komen voor een extra debat over de voedselbank.

De SP heeft daarom gevraagd omdat ze geschokt was over uitspraken in het L1-televisieprogramma AvondGasten.

Nooit verdwijnen
Klijnsma zei in de uitzending dat voedselbanken nooit zullen verdwijnen: "Het zou kunnen zijn dat we ooit nog eens in een tijd terecht komen dat de bomen de hemel in groeien en het met onze economie goed gaat. Maar op dit moment kruipen we uit dat dal en hebben we die extra hulp nodig."

Gevolgen kabinetsbeleid
Volgens de SP loopt staatssecretaris weg van haar verantwoordelijkheid en is de voedselbank een gevolg van kabinetsbeleid. De oppositiepartij ergert zich ook aan de uitspraak van Klijnsma over het nut en de noodzaak van de voedselhulp. "Toen die net ontstonden, dacht ik ook, moeten we dat wel willen. Maar zo langzamerhand zie ik dat voedselbanken er voor zorgen dat het voedsel dat verspild wordt toch nog goed terecht komt."

De SP krijgt bijval voor het verzoek om een zogenoemd interpellatiedebat. Dat zou nog voor de kerst moeten plaatsvinden.

Actie voedselbanken
Nagenoeg alle regionale omroepen, waaronder L1, voeren in december actie voor de voedselbank. Gedurende twee weken wordt zoveel mogelijk eten en drinken ingezameld voor mensen die het moeilijk hebben. Een van die mensen is Vivian Sniekers uit Stamproy. Zij kwam er drie jaar geleden achter dat haar man honderdduizenden euro's aan schulden had gemaakt. Sindsdien moet zij, samen met haar vier kinderen, rondkomen met 70 euro per week.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jetta Klijnsma: de voedselbank zal nooit verdwijnen
Doos bestemd voor voedselbank gestolen
Klijnsma neemt uitspraak over voedselbanken niet terug
L1 actie 'Samen voor de Voedselbank' op stoom
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen