Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Staatssecretaris op matje om 'schandelijk interview' bij L1

Geplaatst opwoensdag 9 december 2015 - 16:28

Staatssecretaris Jetta Klijnsma moet naar de Tweede Kamer komen voor een extra debat over de voedselbank.

De SP heeft daarom gevraagd omdat ze geschokt was over uitspraken in het L1-televisieprogramma AvondGasten.

Nooit verdwijnen
Klijnsma zei in de uitzending dat voedselbanken nooit zullen verdwijnen: "Het zou kunnen zijn dat we ooit nog eens in een tijd terecht komen dat de bomen de hemel in groeien en het met onze economie goed gaat. Maar op dit moment kruipen we uit dat dal en hebben we die extra hulp nodig."

Gevolgen kabinetsbeleid
Volgens de SP loopt staatssecretaris weg van haar verantwoordelijkheid en is de voedselbank een gevolg van kabinetsbeleid. De oppositiepartij ergert zich ook aan de uitspraak van Klijnsma over het nut en de noodzaak van de voedselhulp. "Toen die net ontstonden, dacht ik ook, moeten we dat wel willen. Maar zo langzamerhand zie ik dat voedselbanken er voor zorgen dat het voedsel dat verspild wordt toch nog goed terecht komt."

De SP krijgt bijval voor het verzoek om een zogenoemd interpellatiedebat. Dat zou nog voor de kerst moeten plaatsvinden.

Actie voedselbanken
Nagenoeg alle regionale omroepen, waaronder L1, voeren in december actie voor de voedselbank. Gedurende twee weken wordt zoveel mogelijk eten en drinken ingezameld voor mensen die het moeilijk hebben. Een van die mensen is Vivian Sniekers uit Stamproy. Zij kwam er drie jaar geleden achter dat haar man honderdduizenden euro's aan schulden had gemaakt. Sindsdien moet zij, samen met haar vier kinderen, rondkomen met 70 euro per week.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jetta Klijnsma: de voedselbank zal nooit verdwijnen
Doos bestemd voor voedselbank gestolen
Klijnsma neemt uitspraak over voedselbanken niet terug
L1 actie 'Samen voor de Voedselbank' op stoom
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen