Overslaan en naar de inhoud gaan

Staatssecretaris Martin van Rijn bezoekt Limburg

Geplaatst opdonderdag 19 januari 2017 - 15:08

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft donderdag een bezoek gebracht aan Limburg.

De politicus ging in gesprek met medewerkers van zorgcentrum Cicero in Nuth. "Een tijdje terug zijn we een verbeterprogramma voor de verpleeghuizen gestart en ik ben nu aan het kijken: hoe staat het daar mee en waar lopen de medewerkers tegenaan", zegt Van Rijn tegen L1.

'Snot voor de ogen werken'
"Er wordt de laatste tijd heel veel gesproken over de ouderenzorg en de verpleeghuiszorg. En ik merk dat de mensen die zich het snot voor de ogen werken in verpleeghuizen om goede zorg te leveren waar we trots op kunnen zijn, die hebben daar last van."

Steun
En dus kwam de staatssecretaris vandaag naar de provincie om de medewerkers in de ouderen- en verpleeghuiszorg te steunen. "Ik wil ze ook gewoon een hart onder de riem steken. We weten hoe hard jullie werken en we weten hoe hard jullie ook aan het verbeteren zijn." Bovendien vindt Martin van Rijn het belangrijk dat mensen in zien hoe mooi het werk in de zorg kan zijn.

Kwaliteit
De staatssecretaris bezoekt in twee dagen tijd 10 zorgtehuizen. Met zijn bevindingen wil hij de kwaliteit van de verpleeghuis- en gehandicaptenzorg verbeteren.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorgcentrum Vroenhof in Houthem dicht
Aantal Limburgse wanbetalers zorgpremie flink gedaald
Gezondheidszorg, Ouderen
Parkstadgemeenten sluiten zorgcontract
Familie van overleden patiënt eist smartengeld
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen