Overslaan en naar de inhoud gaan

Staatssecretaris Dekker benieuwd naar Limburgse media

Geplaatst opvrijdag 20 mei 2016 - 13:59

Hoe Limburgs blijft L1? Op die vraag hoopt de regionale omroep maandag een antwoord te krijgen, als staatssecretaris Sander Dekker op bezoek komt.

Het werkbezoek van Dekker komt op een moment dat de regionale omroep zich grote zorgen maakt over de toekomst.

Mediawet
In de nieuwe mediawet komen de regionale omroepen onder een centraal bestuur te staan. In de tweede fase van de mediawet moet worden uitgewerkt hoe de dertien aparte redacties zelfstandig programma's kunnen blijven maken. Een aantal regionale omroepen vreest dat hun regionale identiteit in gevaar komt.

1Limburg
Sander Dekker maakt tijdens zijn werkbezoek ook kennis met 1Limburg, het online platform van L1 en De Limburger. Hoewel de huidige regeringscoalitie samenwerking tussen private en publieke partijen aanmoedigt, mislukken de meeste initiatieven. Het online platform 1Limburg is vooralsnog een van de weinige succesverhalen, met een nog steeds groeiend aantal van 8,5 miljoen bezoeken per maand.

AvondGasten
Staatssecretaris Dekker is maandagavond te gast in het L1-programma AvondGasten. Daarin wordt gediscussieerd over het onderwijs aan asielzoekerskinderen, over de School voor de Toekomst en over de nieuwe mediawet.

Het programma AvondGasten is vanaf 17:55 uur direct na het L1 Nieuws te zien.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Thissen: 'Aanpak mediawet in Senaat is bedenkelijk'
Dekker komt regionale omroepen gedeeltelijk tegemoet
'Staatssecretaris Dekker maakt er een puinhoop van'
ANP
Sander Dekker: bezuinigingen staan niet ter discussie
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen