Overslaan en naar de inhoud gaan

Staatsloterij verklaart springlevende Kesselnaar dood

Geplaatst opwoensdag 8 augustus 2018 - 9:57

Leo Willemsen uit Kessel kreeg vorige maand een brief van de Staatsloterij, maar de inhoud was heel anders dan hij had gedacht. Zijn lidmaatschap werd stopgezet, omdat hij zou zijn overleden.

"Ik schrok me rot", vertelt de 77-jarige Willemsen aan De Telegraaf.

Condoleance met verlies
De brief was overigens gericht aan de nabestaanden van de springlevende Kesselnaar. 'Wij ontvingen het bericht van het overlijden van meneer L.J.M. Willemsen. Hierbij condoleren wij u met dit verlies', stond er in de brief weet de krant. Vanwege zijn overlijden, volgens de Staatsloterij dan, werd zijn lidmaatschap automatisch stopgezet. "En daardoor kon ik niet meer deelnemen aan de verloting van 5000 euro op iedere werkdag", reageert hij verbijsterd.

'Dooie aan de kant gezet'
Willemsen liet het er niet bij zitten en stuurde een mail. "Die sloot ik af met 'de springlevende' Leo Willemsen. Na meer dan 35 jaar meespelen met een lot, word ik gewoon als een dooie aan de kant gezet. Het is schandalig." En alsof dat nog niet alles was, kreeg hij 'doodleuk' een automatisch antwoord waarin de goede ontvangst van de mail werd bevestigd.

Nieuw lotnummer
Een week later werd het contact van persoonlijker aard en kreeg de 'overleden' deelnemer tijdens een gesprek excuses aangeboden en twee geldige loten van de Staatsloterij. Ook doet Willemsen voortaan mee met een ander lotnummer. "Het oude was voor de computer dood, vertelde Staatsloterij."

Prijs misgelopen?
Het had wel zomaar gekund dat de 77-jarige Kesselnaar afgelopen maand een prijs had gehad. "Abonnement en nummer is weg. In juli speelden we mee voor 5000 euro en dat vervalt allemaal want je speelt niet meer mee", vertelt hij tegenover L1 Radio.

'Honderd jaar'
Volgens een woordvoerder van de overkoepelende Nederlandse Loterij werd de condoleancebrief door een 'menselijke fout' verstuurd. Achteraf ziet Willemsen de humor in van de blunder. "Ze zeggen dat als mensen je onterecht doodverklaren je honderd jaar wordt, dus ze zijn nog niet van me af."

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen