Overslaan en naar de inhoud gaan

Staatsloterij verklaart springlevende Kesselnaar dood

Geplaatst opwoensdag 8 augustus 2018 - 9:57

Leo Willemsen uit Kessel kreeg vorige maand een brief van de Staatsloterij, maar de inhoud was heel anders dan hij had gedacht. Zijn lidmaatschap werd stopgezet, omdat hij zou zijn overleden.

"Ik schrok me rot", vertelt de 77-jarige Willemsen aan De Telegraaf.

Condoleance met verlies
De brief was overigens gericht aan de nabestaanden van de springlevende Kesselnaar. 'Wij ontvingen het bericht van het overlijden van meneer L.J.M. Willemsen. Hierbij condoleren wij u met dit verlies', stond er in de brief weet de krant. Vanwege zijn overlijden, volgens de Staatsloterij dan, werd zijn lidmaatschap automatisch stopgezet. "En daardoor kon ik niet meer deelnemen aan de verloting van 5000 euro op iedere werkdag", reageert hij verbijsterd.

'Dooie aan de kant gezet'
Willemsen liet het er niet bij zitten en stuurde een mail. "Die sloot ik af met 'de springlevende' Leo Willemsen. Na meer dan 35 jaar meespelen met een lot, word ik gewoon als een dooie aan de kant gezet. Het is schandalig." En alsof dat nog niet alles was, kreeg hij 'doodleuk' een automatisch antwoord waarin de goede ontvangst van de mail werd bevestigd.

Nieuw lotnummer
Een week later werd het contact van persoonlijker aard en kreeg de 'overleden' deelnemer tijdens een gesprek excuses aangeboden en twee geldige loten van de Staatsloterij. Ook doet Willemsen voortaan mee met een ander lotnummer. "Het oude was voor de computer dood, vertelde Staatsloterij."

Prijs misgelopen?
Het had wel zomaar gekund dat de 77-jarige Kesselnaar afgelopen maand een prijs had gehad. "Abonnement en nummer is weg. In juli speelden we mee voor 5000 euro en dat vervalt allemaal want je speelt niet meer mee", vertelt hij tegenover L1 Radio.

'Honderd jaar'
Volgens een woordvoerder van de overkoepelende Nederlandse Loterij werd de condoleancebrief door een 'menselijke fout' verstuurd. Achteraf ziet Willemsen de humor in van de blunder. "Ze zeggen dat als mensen je onterecht doodverklaren je honderd jaar wordt, dus ze zijn nog niet van me af."

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen