Overslaan en naar de inhoud gaan

Staatsbosbeheer: Grote Peelbrand mogelijk aangestoken

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2020 - 8:37

Staatsbosbeheer heeft aangifte gedaan van brandstichting in natuurgebied de Deurnsche Peel. De brand woedde wekenlang en was zeer moeilijk onder controle te krijgen.

Vanwege de Peelbrand bij Griendtsveen zijn twee maanden geleden 50 woningen in Griendtsveen geëvacueerd.

Lees ook: Geëvacueerde bewoners Griendtsveen mogen naar huis

Brandstichting
Na gesprekken met enkele betrokken dorpsraden en vertegenwoordigers van de gemeente Deurne, concludeert Staatsbosbeheer dat er mogelijk sprake is van brandstichting. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Het is een optelsom, vertelt omgevingsmanager Peelvenen Eddy Boudewijns. Dat baseert de grondeigenaar onder meer op basis van een satellietfoto van de plek waar de brand ontstond, nabij de Bajonetbocht tussen Griendtsveen en Helenaveen waar je auto's kunt parkeren. De beelden kwamen van een hobbyist gespecialiseerd in zulke foto's. "Daar brandt de natuur niet uit zichzelf", concludeert Boudewijns. "Bovendien was de natuur daar stabiel en er is geen blikseminslag of iets dergelijks geweest. Daardoor hebben wij het vermoeden van menselijk handelen."

Lees ook: Video: Bekijk de gevolgen van de verwoestende Peelbrand

De zaak ligt nu bij de politie, die verder onderzoek doet bij dit soort vermoedens. Staatsbosbeheer wacht de resultaten af.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen