Overslaan en naar de inhoud gaan

Staatsbosbeheer: Grote Peelbrand mogelijk aangestoken

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2020 - 8:37

Staatsbosbeheer heeft aangifte gedaan van brandstichting in natuurgebied de Deurnsche Peel. De brand woedde wekenlang en was zeer moeilijk onder controle te krijgen.

Vanwege de Peelbrand bij Griendtsveen zijn twee maanden geleden 50 woningen in Griendtsveen geëvacueerd.

Lees ook: Geëvacueerde bewoners Griendtsveen mogen naar huis

Brandstichting
Na gesprekken met enkele betrokken dorpsraden en vertegenwoordigers van de gemeente Deurne, concludeert Staatsbosbeheer dat er mogelijk sprake is van brandstichting. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Het is een optelsom, vertelt omgevingsmanager Peelvenen Eddy Boudewijns. Dat baseert de grondeigenaar onder meer op basis van een satellietfoto van de plek waar de brand ontstond, nabij de Bajonetbocht tussen Griendtsveen en Helenaveen waar je auto's kunt parkeren. De beelden kwamen van een hobbyist gespecialiseerd in zulke foto's. "Daar brandt de natuur niet uit zichzelf", concludeert Boudewijns. "Bovendien was de natuur daar stabiel en er is geen blikseminslag of iets dergelijks geweest. Daardoor hebben wij het vermoeden van menselijk handelen."

Lees ook: Video: Bekijk de gevolgen van de verwoestende Peelbrand

De zaak ligt nu bij de politie, die verder onderzoek doet bij dit soort vermoedens. Staatsbosbeheer wacht de resultaten af.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen