Overslaan en naar de inhoud gaan

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten staken activiteiten

Geplaatst opmaandag 16 maart 2020 - 12:17

Staatsbosbeheer heeft maandag natuurkampeerterrein De Cokse Heide in Afferden gesloten vanwege de uitbraak van het coronavirus.

De natuurorganisatie heeft al haar kampeerterreinen in Nederland tot 6 april op slot gedaan.

Maasduinen
De kampeerplek in Afferden is de enige van Staatsbosbeheer in Limburg. De Cokse Heide ligt in Nationaal Park de Maasduinen

Excursies
Daarnaast zijn alle bezoekerscentra door Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten gesloten. Geplande excursies gaan voorlopig niet door.

Drukker
Beide natuurorganisaties roepen wandelaars op om drukke plekken te mijden. Volgens Natuurmonumenten was het in het afgelopen weekeinde duidelijk drukker dan gewoonlijk in de natuurgebieden.

Groepsverband
"We adviseren dringend om niet allemaal naar dezelfde plek te gaan, zoals de Posbank in Rheden. Als je ziet dat het op een parkeerterrein behoorlijk druk is, rij dan even door tot een rustiger plek", aldus een woordvoerder. Een ander advies is om er niet in groepsverband op uit te trekken.

Boswachters
Boswachters van beide organisaties die buiten werken zijn wel aan de slag, onder meer om toezicht te houden. "Zij lopen meestal alleen in uitgestrekte gebieden. Dat kan geen kwaad. Maar als ze gezondheidsklachten krijgen, moeten ze uiteraard thuisblijven en dat geldt ook voor wandelaars of fietsers die zich niet goed voelen", zegt een woordvoerder van Staatsbosbeheer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen