IMG_0151

Uitkijktoren Belfort Vossenberg officieel overgedragen

De uitkijktoren Belfort Vossenberg in de Groote Peel in Meijel is vrijdag officieel overgedragen aan Staatsbosbeheer.

Wandelen natuur natuurgebied
Jongeren ontdekken de natuur in coronatijd

De natuur heeft aan kracht gewonnen in coronatijd. Meer mensen trekken de bossen en velden in en opvallend veel jongeren kunnen weer genieten van de rust en de natuur.

Het nablussen van de smeulende Peelbrand bij Griendtsveen duurt al weken
Staatsbosbeheer: Grote Peelbrand mogelijk aangestoken

Staatsbosbeheer heeft aangifte gedaan van brandstichting in natuurgebied de Deurnsche Peel. De brand woedde wekenlang en was zeer moeilijk onder controle te krijgen.

autobanden opladen ok
Al bijna duizend autobanden op Maasoever gevonden

Er worden nog steeds autobanden gevonden in het natuurgebied langs de Maas bij Borgharen. Staatsbosbeheer telde al bijna duizend oude autobanden en er komen er nog steeds meer bij.

Vleermuis
Vleermuizen vliegen met zendertje rond in De Groote Peel

In Nationaal Park De Groote Peel vliegen deze zomer vleermuizen met een zendertje rond. Dat is bij de dieren opgeplakt door Staatsbosbeheer die zo met volgmasten het gedrag van de dieren kan bestuderen.

De Peelbrand smeult na enkele weken nog steeds
Helft gebied brand Deurnese Peel smeult nog steeds

Een maand na het ontstaan van de brand die 800 hectare van het natuurgebied op de grens tussen Brabant en Limburg in de as legde, smeult het vuur nog steeds na.

Brand Nationaal Park De Meinweg Herkenbosch natuurbrand brandweer (20 apr 2020)
CDA hekelt rol Staatsbosbeheer bij natuurbranden Limburg

Het CDA in het Limburgs Parlement is zeer kritisch over de rol van Staatsbosbeheer als terreineigenaar bij de recente branden in Nationaal Park de Meinweg en de Deurnese Peel bij Griendstveen.

Boswachter Robbert Ouwerkerk
Boswachter ziet zijn Meinweg in rook opgaan

Boswachter Robbert Ouwerkerk van Staatsbosbeheer ziet zijn Meinweg in rook opgaan. De brand in het natuurgebied woedt sinds maandagmiddag en is nog niet onder controle.

Staatsbosbeheer spuit korrels in bos tegen stikstof  (15-04-2020)
Eikenbomen sterven langzaam in strijd tegen stikstof

De eikenbomen in landgoed Zelderse Driessen krijgen een voedingsboost. Staatsbosbeheer spuit speciale kalkkorrels.

Boswachter Andy Liebrand
Broedseizoen in de natuur en haast geen kip te bekennen

De ophokplicht voor mensen lijkt een zegen voor de natuur die middenin het broedseizoen zit.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten