Overslaan en naar de inhoud gaan

'Staat stuurt omwonenden vliegveld het bos in'

Geplaatst opwoensdag 14 februari 2018 - 12:46

"De omwonenden van het vliegveld Beek worden het bos in gestuurd", zegt Richard Wagemans, advocaat van de stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek (GUVB).

Woensdagochtend diende het kort geding tegen de Nederlandse Staat om het gebruik van de volledige start- en landingsbaan van Maastricht Aachen Airport.

Geen bevoegdheid
In december vorig jaar besloot minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) ruim baan te geven aan de vrachtvliegtuigen. Volgens de stichting GUVB had de minister geen bevoegdheid om dat besluit te nemen. Daarop spande de actiegroep het kort geding aan, met als belangrijkste argument dat het vliegveld nu in een gedoogsituatie verkeerd.

Verkeerde procedure
De Nederlandse Staat heeft bij de rechter aangegeven dat er een verkeerde rechterlijke procedure is opgestart. De zaak ligt nu bij de civiele rechter, maar wordt mogelijk doorgegeven aan de bestuursrechter.

De rechter moet zich nu over de zaak gaan buigen. De uitspraak is op 23 februari.

Lees ook: Actiegroep naar Den Haag voor kort geding vliegveld Beek

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen