Overslaan en naar de inhoud gaan

SRV-wagen weer populair door corona

Geplaatst opmaandag 9 november 2020 - 21:45

Je ziet ze niet zo vaak meer, de SRV-wagens die met hun supermarktproducten langs de huizen trekken. Maar juist in coronatijd krijgt de 'melkboer' weer meer klanten.

Samen Rationeel Verkopen, dat is waar SRV voor staat. De rijdende supermarktjes hoorden vroeger op veel plaatsen bij het straatbeeld. In heel Nederland reden er duizenden rond. Maar tegenwoordig zie je ze weinig meer. In Limburg zijn het er nu nog maar enkele.

Makkelijk
Maar SRV-ondernemer Peter Relouw uit Grubbenvorst merkt dat zijn winkel op wielen weer populairder wordt nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt. "Er zijn nieuwe klanten tijdens deze crisis die zeggen: 'O, dat is makkelijk'. Ik hoop dat die straks als de crisis voorbij is ook nog blijven komen."

Pensioen
Peter werkt al 32 jaar op de SRV-wagen. Het bedrijf viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum. Vroeger kwam hij tot drie keer per week bij de klanten. Maar doordat veel collega's ermee zijn opgehouden is zijn route groter geworden. Hij rijdt in Lottum, Broekhuizen, Blerick, Sevenum, Velden, Lomm en Grubbenvorst. Hierdoor komt hij vaak nog maar een keer per week bij de klanten.

Een bijkomend nadeel van de lange route is dat Peter pas later in de avond klaar is met werken. Maar hij doet zijn werk nog altijd met plezier en hoopt dat te blijven doen. "Mijn opa deed het, mijn vader deed het en ik heb er nog steeds erg veel plezier in. We verdienen er nog een leuke boterham mee. Voor mij is het mijn passie. Ik ga ermee door tot mijn pensioen."

Concurrentie
De opkomst van supermarkten die ook bestellingen rondbrengen en de online-bedrijven die hetzelfde doen baart Peter nog geen zorgen. "Bij ons kun je de producten uitzoeken in de wagen. En je kunt bellen voor je bestelling, het hoeft niet online. Ik zwaai vaak als ik de wagens van de concurrenten voorbij zie komen. Ik gun iedereen zijn boterham."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen