Overslaan en naar de inhoud gaan

Sri Lankaanse mensensmokkelaars voor maanden de cel in

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 18:54

Twee mensensmokkelaars uit Sri Lanka zijn veroordeeld tot een celstraf van drie maanden. Ze probeerden deze zomer een landgenoot illegaal de Nederlandse grens over te krijgen.

Op 15 juni hield de politie een auto met Frans kenteken tegen, die vanuit Duitsland kwam en net de afslag Venlo wilde nemen.

Lees ook: Sri Lankaanse mannen opgepakt voor mensensmokkel

Verkeerde foto
In de auto troffen agenten vier mensen aan. Drie van hen wisten zich te legitimeren met een geldig paspoort. Het bleken de in Frankrijk woonachtige Sri Lankanen Pathivel R. (46), diens zoon en Pirakas Y. (28). De vierde inzittende liet een Duits paspoort zien. Toen agenten dat controleerden, bleken de foto, personalia en handtekening niet van de man die ze voor zich hadden.

Zenuwachtige mannen
Volgens de agenten gedroegen de mannen in de auto zich erg zenuwachtig. Dat, in combinatie met de valse papieren van hun medereiziger, leidde tot de aanhouding van Pathivel en Pirakas. Later verklaarde de illegale reisgenoot dat het duo hem had opgepikt in Dortmund en hem via Venlo naar Frankrijk zou brengen. Daar zouden ze ook een baan voor hem zoeken.

Paspoort afgepakt
De man had al een pittige reis achter de rug. Via een 'reisagent' was hij vanuit Sri Lanka naar Griekenland gebracht. Daar werd zijn originele Sri Lankaanse paspoort afgepakt. Vervolgens werd hij naar Duitsland vervoerd. Het was de laatste halte voordat hij in het beloofde Frankrijk zou belanden.

Criminele organisatie
Justitie eiste zes maanden cel tegen Pathivel en Pirakas, onder meer omdat de aanklager het vermoeden had dat zij onderdeel uitmaakten van een criminele organisatie. De rechter ging daar niet in mee. In vergelijkbare zaken is eerder ook drie maanden gevangenisstraf opgelegd en daar hield de rechter aan vast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen