Overslaan en naar de inhoud gaan

Sri Lankaanse mensensmokkelaars voor maanden de cel in

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 18:54

Twee mensensmokkelaars uit Sri Lanka zijn veroordeeld tot een celstraf van drie maanden. Ze probeerden deze zomer een landgenoot illegaal de Nederlandse grens over te krijgen.

Op 15 juni hield de politie een auto met Frans kenteken tegen, die vanuit Duitsland kwam en net de afslag Venlo wilde nemen.

Lees ook: Sri Lankaanse mannen opgepakt voor mensensmokkel

Verkeerde foto
In de auto troffen agenten vier mensen aan. Drie van hen wisten zich te legitimeren met een geldig paspoort. Het bleken de in Frankrijk woonachtige Sri Lankanen Pathivel R. (46), diens zoon en Pirakas Y. (28). De vierde inzittende liet een Duits paspoort zien. Toen agenten dat controleerden, bleken de foto, personalia en handtekening niet van de man die ze voor zich hadden.

Zenuwachtige mannen
Volgens de agenten gedroegen de mannen in de auto zich erg zenuwachtig. Dat, in combinatie met de valse papieren van hun medereiziger, leidde tot de aanhouding van Pathivel en Pirakas. Later verklaarde de illegale reisgenoot dat het duo hem had opgepikt in Dortmund en hem via Venlo naar Frankrijk zou brengen. Daar zouden ze ook een baan voor hem zoeken.

Paspoort afgepakt
De man had al een pittige reis achter de rug. Via een 'reisagent' was hij vanuit Sri Lanka naar Griekenland gebracht. Daar werd zijn originele Sri Lankaanse paspoort afgepakt. Vervolgens werd hij naar Duitsland vervoerd. Het was de laatste halte voordat hij in het beloofde Frankrijk zou belanden.

Criminele organisatie
Justitie eiste zes maanden cel tegen Pathivel en Pirakas, onder meer omdat de aanklager het vermoeden had dat zij onderdeel uitmaakten van een criminele organisatie. De rechter ging daar niet in mee. In vergelijkbare zaken is eerder ook drie maanden gevangenisstraf opgelegd en daar hield de rechter aan vast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen