Overslaan en naar de inhoud gaan

Sri Lankaanse mensensmokkelaars voor maanden de cel in

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 18:54

Twee mensensmokkelaars uit Sri Lanka zijn veroordeeld tot een celstraf van drie maanden. Ze probeerden deze zomer een landgenoot illegaal de Nederlandse grens over te krijgen.

Op 15 juni hield de politie een auto met Frans kenteken tegen, die vanuit Duitsland kwam en net de afslag Venlo wilde nemen.

Lees ook: Sri Lankaanse mannen opgepakt voor mensensmokkel

Verkeerde foto
In de auto troffen agenten vier mensen aan. Drie van hen wisten zich te legitimeren met een geldig paspoort. Het bleken de in Frankrijk woonachtige Sri Lankanen Pathivel R. (46), diens zoon en Pirakas Y. (28). De vierde inzittende liet een Duits paspoort zien. Toen agenten dat controleerden, bleken de foto, personalia en handtekening niet van de man die ze voor zich hadden.

Zenuwachtige mannen
Volgens de agenten gedroegen de mannen in de auto zich erg zenuwachtig. Dat, in combinatie met de valse papieren van hun medereiziger, leidde tot de aanhouding van Pathivel en Pirakas. Later verklaarde de illegale reisgenoot dat het duo hem had opgepikt in Dortmund en hem via Venlo naar Frankrijk zou brengen. Daar zouden ze ook een baan voor hem zoeken.

Paspoort afgepakt
De man had al een pittige reis achter de rug. Via een 'reisagent' was hij vanuit Sri Lanka naar Griekenland gebracht. Daar werd zijn originele Sri Lankaanse paspoort afgepakt. Vervolgens werd hij naar Duitsland vervoerd. Het was de laatste halte voordat hij in het beloofde Frankrijk zou belanden.

Criminele organisatie
Justitie eiste zes maanden cel tegen Pathivel en Pirakas, onder meer omdat de aanklager het vermoeden had dat zij onderdeel uitmaakten van een criminele organisatie. De rechter ging daar niet in mee. In vergelijkbare zaken is eerder ook drie maanden gevangenisstraf opgelegd en daar hield de rechter aan vast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen