Overslaan en naar de inhoud gaan

Squid Game in Maastricht drukbezocht door jongere kinderen

Geplaatst opzaterdag 16 oktober 2021 - 15:13

Hoewel de beroemde Netflix-serie Squid Game een leeftijdsclassificatie van 16 jaar en ouder heeft, zijn er in Maastricht toch veel jongere kinderen die mee willen doen aan een spelevenement van de serie op de Markt.

Daar wordt zaterdag 'red light-green light' gespeeld, in Nederland beter bekend als Annemaria Koekoek. Zolang de pop wegkijkt en zingt, kun je lopen. Maar zodra ze stopt en je aankijkt, moet je doodstil blijven staan. Wie het niet redt of niet snel genoeg is, wordt meedogenloos neergeknald in de serie. Het spel trok bekijks van zo'n 400 toeschouwers.

Zo gaat het spelletje eraan toe:

Video: L1

12+
In eerste instantie had de bloederige Zuid-Koreaanse serie een classificatie van 12-plus, maar die werd later gecorrigeerd. Het bevat namelijk beelden van grof geweld, details van verwondingen, seks, poging tot zelfmoord en grof taalgebruik. Niet geschikt voor jonge kinderen, stelt Kijkwijzer. Om die reden is er op social media veel kritiek. Veel mensen vinden het een slecht idee om kinderen mee te nemen naar een evenement dat zo’n gewelddadige serie promoot.

Niet bang
"Ik ben 11 jaar en ik heb toestemming van mijn ouders om te mogen kijken. Ik ben niet zo bang aangelegd en vind het cool om te zien allemaal", vertelt een tiener in de wachtrij. Een ander jongetje van acht heeft wat van de serie op TikTok gezien, maar hij mag niet kijken van zijn moeder. "Ik weet wel waar het over gaat en baal dan ook dat ik niet mag kijken. Ik moet nog even wachten."

Squid Game
De Zuid-Koreaanse serie is momenteel niet meer van het scherm weg te denken. In de serie zitten honderden volwassenen met diepe schulden in een dodelijk spel om een grote pot geld te winnen. Ze moeten zes kinderspelletjes spelen, waarbij de verliezers worden doodgeschoten. Een van de spelletjes is dus te vergelijken met Annemaria koekoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen