Overslaan en naar de inhoud gaan

Squid Game komt naar Maastricht: Wie durft?

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 12:07

Goed nieuws voor liefhebbers van de populaire Netflix-hit Squid Game. Een van de spelletjes in de serie wordt zaterdag gespeeld in Maastricht.

Er is natuurlijk een groot verschil: in de serie worden deelnemers die het spel verliezen, doodgeschoten. In Maastricht wordt het spelletje alleen gespeeld voor de lol.

Schulden
De Zuid-Koreaanse serie is momenteel niet meer van het scherm weg te denken. In de serie zitten honderden volwassenen met diepe schulden in een dodelijk spel om een grote pot geld te winnen. Ze moeten zes kinderspelletjes spelen, waarbij de verliezers worden doodgeschoten. Een van de spelletjes is te vergelijken met Annemaria koekoek. Zolang de pop wegkijkt en zingt, kun je lopen. Maar zodra ze stopt en je aankijkt, moet je doodstil blijven staan. Wie het niet redt of niet snel genoeg is, wordt meedogenloos neergeknald in de serie.

Zaterdag staat op de Markt in de provinciehoofdstad ook zo'n pop. 'Wie komt er dit weekend buiten spelen?', schrijft Netflix op Instagram.

Ouder dan 16 of toestemming van ouders
De streamingdienst van films, series en documentaires waarschuwt deelnemers dat ze zich schrap moeten zetten voor een potje rennen. 'Beweeg je als de muziek nog klinkt? Dan ben je af! Wie haalt de overkant en wint?', aldus Netflix. Je moet wel 16 jaar of ouder zijn of een ouder bij je hebben voor toestemming, laat de streamingdienst weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen