Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Spullen Bram Moszkowicz mogen verkocht worden

Geplaatst opmaandag 1 december 2014 - 14:58

De inboedel van de woning van de Maastrichtse oud-advocaat Bram Moszkowicz mag worden geveild. Dat heeft de kortgedingrechter in Alkmaar maandag bepaald.

Advocaat Gabriël Meijers, die Moszkowicz in diens tuchtzaken heeft bijgestaan, had beslag op de spullen van de oud-strafpleiter laten leggen omdat hij de rekening voor die juridische bijstand nooit heeft betaald.

Via het kort geding heeft Moszkowicz een vergeefse poging gedaan dat beslag eraf te krijgen; de rechter ging niet mee in die eis.

Woning van Moszkowicz
De rechter bepaalde wel dat de openbare verkoop niet in de huidige woning van Moszkowicz, aan de Amstel in Amsterdam, mag plaatsvinden. Wanneer de spullen onder de hamer gaan, is nog niet precies duidelijk.

Al Pacino
Alle spullen van Moszkowicz mogen worden verkocht, op een eettafel met vier stoelen en een twee- en een driezitsbank na. De spullen die wel geveild worden zijn onder meer een olieschilderij van Donkersloot waarop Al Pacino staat afgebeeld, twee marmeren sokkels met daarop twee marmeren vazen, twee buffetkasten met kristalwerk en een MacBook Pro.

Noodtoestand
Volgens Moszkowicz' advocaat Herman Loonstein voorziet de inboedel in de primaire levensbehoeften. Zonder de spullen zou er voor Moszkowicz een 'noodtoestand' ontstaan. De rechter was het daar niet mee eens. Dat Moszkowicz al zijn spullen in bruikleen zou hebben, zoals ook in het kort geding is betoogd, wees de rechter als een niet geconcretiseerd en niet onderbouwd verhaal van de hand.

De opbrengst van de veiling gaat in eerste instantie niet naar advocaat Gabriël Meijers, maar naar de Belastingdienst.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Gerelateerde berichten

'Veiling spullen Moszkowicz gaat woensdag niet door'
'Justitie legt beslag op bezittingen Moszkowicz'
Gordon boos over soap rond Bram Moszkowicz
Gordon geeft Bram Moszkowicz kerstcadeau van 15.000 euro
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen