Overslaan en naar de inhoud gaan

Spugende winkeldief die 'corona' riep, moet jaar de cel in

Geplaatst opvrijdag 14 augustus 2020 - 7:53

De 25-jarige winkeldief die in Venray tijdens een vluchtpoging naar een burger spuugde en 'corona' riep, is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar.

De man kreeg de onvoorwaardelijke straf opgelegd vanwege diefstal en bedreiging.

Op de vlucht
De 25-jarige Let werd op 9 april in Venray betrapt op winkeldiefstal. Hij probeerde te vluchten, maar werd door winkelpersoneel en een oplettende passant tegen de grond gewerkt en vastgehouden.

Tijdens zijn vluchtpoging had hij één van zijn belagers bespuugd en daarbij 'corona' geroepen.

Lees ook: Winkeldief spuugt op burger en roept dat hij corona heeft

Bedreiging
De rechtbank rekent de man de bedreiging zwaar aan. "Hij heeft doelbewust gebruik gemaakt van de angst en onzekerheid in de maatschappij over het coronavirus", luidt het oordeel. "De verdachte heeft enkel en alleen aan zichzelf gedacht, omdat hij wilde ontkomen aan aanhouding na een winkeldiefstal."

Daarnaast bleek de man een notoire winkeldief. Hij had ook nog een voorwaardelijke straf open staan voor een eerdere winkeldiefstal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV