Overslaan en naar de inhoud gaan

Spugende demonstrant Maastricht krijgt 30 uur taakstraf

Geplaatst opwoensdag 18 november 2020 - 17:22

Een demonstrant die zondag in Maastricht een agent zou hebben bedreigd en bespuugd krijgt 30 uur taakstraf.

Dat heeft de politierechter in Maastricht woensdag bepaald tijdens een snelrechtprocedure.

De 19-jarige man moet ook 600 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Verder krijgt hij vier weken cel voorwaardelijk met een proeftijd opgelegd van drie jaar.

Zwarte Piet
De veroordeelde behoorde tot een groep van enkele honderden demonstranten die zondagmiddag naar het stadscentrum waren gekomen. Daar wilden ze het opnemen tegen ongeveer zestig mensen die protesteerden tegen de figuur Zwarte Piet. De aanhangers van Kick Out Zwarte Piet werden door de politie naar een veilige plek geleid.

Aanhoudingen
De politie probeerde beide partijen uit elkaar te houden. Dat leidde tot hevige rellen. De grote groep tegendemonstranten bekogelde agenten met verschillende voorwerpen en vuurwerk. Behalve de veroordeelde man, werden tijdens de ongeregeldheden nog vier demonstranten aangehouden. Een van hen ging vrijuit, tegen de overige drie verdachten loopt nog een onderzoek. Alle opgepakte demonstranten zijn intussen weer op vrije voeten.

Lees ook: Snelrecht na bespugen agent bij Zwarte Piet-rel Maastricht

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen