Overslaan en naar de inhoud gaan

Sprookjeshuwelijk van prins op carnavalszondag

Geplaatst opdonderdag 1 februari 2018 - 19:23

In Sint Odiliënberg vindt op carnavalszondag een bijzondere huwelijksmis plaats. Prins Geert-Jan van Helden van CV de Berggeite treedt op die dag officieel in het huwelijk.

De prins trouwt in de vastelaovesmis, die traditioneel op carnavalszondag wordt gehouden in de basiliek van Sint Odiliënberg.

Prinselijk kostuum
De prins vertelde in het L1 tv-programma AvondGasten dat hij in zijn prinselijke kostuum in de echt zal treden. Na de huwelijksmis zal het kersverse bruidspaar te gast zijn bij een bijeenkomst van de oud-prinsen en vervolgens bij een joekskapel. In de middag is prins Geert-Jan gewoon te zien op de prinsenwagen, want dan trekt de optocht door Sint Odiliënberg.

"De rest van de dag is het flink feesten", is prins Geert-Jan stellig.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen