Overslaan en naar de inhoud gaan

Sprookjesboek met verhalen in 17 Limburgse dialecten

Geplaatst opwoensdag 18 augustus 2021 - 12:43

Carnavalsvereniging de Rogstaekers uit Weert geeft een sprookjesboek uit, met verhalen in 17 Limburgse dialecten.

Dat heeft de Weerter vastelaovesvereniging woensdag bekendgemaakt.

Kwakkert
Het verhaal gaat over een Limburgse kikker die Juul heet en houdt van sprookjes en carnaval. Juul heeft een toverdrank nodig die bestaat uit 17 ingrediënten die te vinden zijn in plaatsen die aangesloten zijn bij de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV).

Lees ook: Huub Stapel krijgt vastelaovesonderscheiding Gulden Humor

Huub Stapel
De Rogstaekers publiceren het boekje in aanloop naar de uitreiking van de Orde van de Gulden Humor, de hoogste Limburgse carnavalsonderscheiding. Die gaat dit jaar naar acteur Huub Stapel. Het thema van de Gulden Humor 2021 is 'Sprookjes bestaon' en daarbij paste volgens de Rogstaekers een Limburgs sprookjesboek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen