Overslaan en naar de inhoud gaan

Sproeierdieven slaan hun slag tijdens brand Blerick

Geplaatst opwoensdag 8 augustus 2018 - 11:57

Waar Blerick en omgeving dinsdagochtend al met de nodige tumult werden geconfronteerd door de brand bij AHC Europe, is het voor een tuinbouwbedrijf helemaal op een vervelende nacht uitgelopen.

Dieven gingen bij Brooker Tuinbouwbedrijf in Hout-Blerick immers met zestig sproeiers aan de haal, meldt Omroep Venlo.

Tussen 03:00 uur en 04:00 uur
Door de brand moesten mensen in de omgeving ramen en deuren sluiten en mochten zij niet naar buiten. Het geboefte zou daarop tussen 03:00 uur en 04:00 uur hebben toegeslagen. "Op zo'n moment is er geen hond op de weg, maar dan denken die dieven natuurlijk hun slag te slaan", zegt Louise Peters van het familiebedrijf.

1600 euro
De schade liegt er volgens de familie niet om: het gaat om zo'n 1600 euro. Volgens het tuinbouwbedrijf zijn ook bij een buurbedrijf sproeiers gestolen, vermoedelijk door hetzelfde dievengilde. De hulpdiensten waren ten tijde van de diefstal logischerwijs druk in de weer met de brand op het industrieterrein.

Neerslag
Geluk bij een ongeluk is dat er de nodige neerslag wordt verwacht. "Gelukkig heeft het vannacht geregend en hopelijk doet het dat de komende dagen ook nog, maar bij dat hete weer zonder bewolking is het geen doen", aldus Peeters.

De eigenaren van het bedrijf hebben aangifte gedaan bij de politie en melding gedaan bij de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen