Overslaan en naar de inhoud gaan

Springruiters vijfde bij Nations Cup in Sopot

Geplaatst opzondag 16 juni 2019 - 16:29

De Nederlandse springruiters zijn bij de Nations Cup in het Poolse Sopot op de vijfde plaats geëindigd.

De equipe van Bondscoach Ehrens uit Echt kreeg in twee manches 12 strafpunten. Voor Oranje kwam naast Willem Greve, Bart Bles en Doron Kuipers ook Kevin Jochems uit Sevenum in actie.

Springfouten
In de eerste manche maakte alleen de uit Sevenum afkomstige nummer twee van het NK, één fout. In de tweede ronde hadden alle Nederlanders één springfout. België won de wedstrijd.

Van 1 naar 5
Halverwege leidde het Nederlandse team nog. Bondscoach Rob Ehrens: "We reden een zeer goede eerste ronde. Ook in de tweede ronde sprongen de paarden heel goed, maar kregen we twee keer een fout op de sloot en maakte de merrie van Willem Greve een fout op de laatste hindernis. Het is jammer dat we in de tweede omloop niet een foutloos rondje erbij hadden. Door dit resultaat zak je zo van de eerste naar de vijfde plaats. Op dit niveau ligt het gewoon heel dicht bij elkaar."

Geesteren
De volgende wedstrijd in de Nations Cup is de komende week in het Twentse Geesteren. Ook daar kan Nederland punten pakken. Naast Sopot en Geesteren zijn dat voor Nederland nog Falsterbo en Dublin. Jochems werd vrijdag derde in het individuele hoofdnummer, de Grote Prijs van Sopot.

Lees ook: Derde plek voor Jochems bij Grote Prijs van Sopot

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen