Overslaan en naar de inhoud gaan

Springruiters vierde in landenwedstrijd op Olympische Spelen

Geplaatst opzaterdag 7 augustus 2021 - 13:58

De Nederlandse springruiters hebben geen medaille gepakt in de landenwedstrijd op de Olympische Spelen. De equipe van bondscoach Rob Ehrens uit Weert eindigde op de vierde plaats met 17 strafpunten.

De springruiters hadden zich op de valreep gekwalificeerd voor de finale met tien landen. Iedereen begon daarin weer op nul.

Reserve
Ehrens besloot in overleg met zijn ruiters om Willem Greve (Zypria S) in de finale te vervangen door Harrie Smolders. De 41-jarige Brabander, die als reserve was meegegaan naar Japan, sprong met Bingo du Parc foutloos én bleef binnen de tijd. Smolders zorgde er daarmee voor dat Oranje in de stand klom naar de vijfde plaats, nadat Marc Houtzager met Dante als startende combinatie twee balken eraf had gereden en de tijdslimiet had overschreden (9 strafpunten).

Lees ook: Team Rob Ehrens op vijfde plek landenfinale

Vermoeidheid
Maikel van der Vleuten, die eerder in de week individueel brons veroverde met Beauville Z, moest in de laatste ronde ook 8 strafpunten incasseren. De combinatie had in het individuele toernooi drie foutloze rondes neergezet, maar in de landenwedstrijd leek de vermoeidheid toe te slaan. Ook in de kwalificatie gooiden Van der Vleuten en Beauville Z er twee balken af.

Helemaal mis
Frankrijk leek in Tokio het goud te pakken na twee foutloze rondes en alleen 2 strafpunten voor tijdsoverschrijdingen. Het ging echter helemaal mis bij de laatste ruiter, Penélopé Leprévost. Haar paard Vancouver de Lanlore gooide er eerst een balk af en weigerde vervolgens om verder te gaan, wat Frankrijk een medaille kostte.

Barrage
Zweden en de Verenigde Staten eindigden beide op 8 strafpunten, waardoor een barrage nodig was. Daarin bleven de combinaties van beide landen allemaal foutloos. Op basis van de totaaltijd ging het goud naar het Zweedse trio, dat 1,3 seconde sneller was dan de drie Amerikaanse ruiters. Een van de Zweedse springruiters is Henrik Von Eckermann, die in Kessel sinds kort een eigen springstal heeft.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen