Overslaan en naar de inhoud gaan

Springruiters van Rob Ehrens zakken op WK naar vijfde plaats

Geplaatst opvrijdag 21 september 2018 - 6:20

De Nederlandse springruiters onder leiding van bondscoach Rob Ehrens uit Weert zijn bij de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon na het tweede onderdeel gezakt naar de vijfde plaats.

De eerste manche van het tweede parcours leverde voor TeamNL in totaal twintig strafpunten op, waardoor Nederland zakte naar de vijfde plaats met 24,35 punten. Zwitserland gaat aan de leiding met 11,64 punten voor de VS en Duitsland.

Don VHP Z N.O.P. A
De beste resultaten voor Nederland kwamen van Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. A en Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero. Beide ruiters maakten één springfout en kregen vier strafpunten. Frank Schuttert kwam met Chianti's Champion tot twaalf strafpunten en Jur Vrieling noteerde met VDL Glasgow vh Merelsnest NO.P. dertien strafpunten. Dit is het schrapresultaat voor de Nederlandse ploeg.

Teleurstelling
Bondscoach Rob Ehrens was licht teleurgesteld na de tweede dag. ,,Ik had het anders verwacht en meer gehoopt", zei hij. ,,Maar ja, dit is de realiteit en dat is de sport." Oranje is de titelverdediger bij de landenwedstrijd. Na de eerste proef, een op tijd verreden jachtparcours, stond TeamNL tweede.

Springen
Smolders baalde van zijn springfout. ,,Dat was heel jammer natuurlijk. Don sprong misschien wel beter dan gisteren", zei de nummer één van de wereldranglijst. ,,De moeilijkheidsgraad lag wel erg hoog voor de tweede dag. Dus het belooft een zwaar kampioenschap te worden."

Volgende ronde
Houtzager was tevreden met de prestatie van Sterrehof's Calimero. ,,Hij sprong geweldig en liet zich heel fijn rijden. Met het parcours van vandaag, met vier fouten kun je blij zijn. Dat is niet slecht."
De beste tien teams gaan door naar de tweede ronde van de tweede wedstrijd op vrijdag.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen