Overslaan en naar de inhoud gaan

Springruiters ondanks tegenvaller naar finale

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2015 - 20:51

De Nederlandse springruiters van bondscoach Rob Ehrens zijn vrijdag tijdens het CHIO van Hickstead alleen de Italianen voorgebleven in de landenwedstrijd.

Het Oranje-kwartet dat in Engeland niet voor de punten streed in het klassement van de Nations Cup, kwam in twee manches uit op 17 strafpunten en eindigde daarmee als zevende. Die tegenvallende prestatie was niettemin genoeg voor een plek in de finale, in september in Barcelona.

Niemand foutloos
Geen van de combinaties die de bondscoach uit Weert had geselecteerd bleef foutloos. Willem Greve (Carambole NOP) en Jur Vrieling (VdL Zirocco Blue NOP) lieten ieder in één parcours de hindernissen ongeschonden. Voor Harrie Smolders (Don VHP Z) ging de vlag in beide omlopen een keer omhoog. Johnny Pals (Vignet) leverde tweemaal het 'schrapresultaat'.

Winst voor Belgen
België won de hoofdprijs van 64.000 euro. Pieter Devos (Dylano), in de reguliere manches met 16 strafpunten verreweg de minste, versloeg de Zwitserse amazone Janika Sprunger (Bonne Chance) in de barrage met anderhalve seconde verschil. Beezie Madden (Cortes C) struikelde na twee onberispelijke rondes op twee hindernissen en vergooide daarmee de kansen van de Amerikaanse equipe op de zege.

Naar finale
De Belgen namen door het huzarenstukje van Devos in het NC-klassement de leiding over van Frankrijk. Nederland zakte terug naar de derde plaats maar het staat, met alleen het CHIO van Dublin nog te gaan, nu wel vast dat Oranje zijn titel in Barcelona mag verdedigen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Rob Ehrens kiest voor succesvolle WK-ruiters
Ehrens ongerust over ontwikkelingen in paardensport
Bondscoach Ehrens wint Nations Cup met springruiters
Rob Ehrens tevreden over optreden springruiters
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen