Overslaan en naar de inhoud gaan

Springruiters ondanks tegenvaller naar finale

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2015 - 20:51

De Nederlandse springruiters van bondscoach Rob Ehrens zijn vrijdag tijdens het CHIO van Hickstead alleen de Italianen voorgebleven in de landenwedstrijd.

Het Oranje-kwartet dat in Engeland niet voor de punten streed in het klassement van de Nations Cup, kwam in twee manches uit op 17 strafpunten en eindigde daarmee als zevende. Die tegenvallende prestatie was niettemin genoeg voor een plek in de finale, in september in Barcelona.

Niemand foutloos
Geen van de combinaties die de bondscoach uit Weert had geselecteerd bleef foutloos. Willem Greve (Carambole NOP) en Jur Vrieling (VdL Zirocco Blue NOP) lieten ieder in één parcours de hindernissen ongeschonden. Voor Harrie Smolders (Don VHP Z) ging de vlag in beide omlopen een keer omhoog. Johnny Pals (Vignet) leverde tweemaal het 'schrapresultaat'.

Winst voor Belgen
België won de hoofdprijs van 64.000 euro. Pieter Devos (Dylano), in de reguliere manches met 16 strafpunten verreweg de minste, versloeg de Zwitserse amazone Janika Sprunger (Bonne Chance) in de barrage met anderhalve seconde verschil. Beezie Madden (Cortes C) struikelde na twee onberispelijke rondes op twee hindernissen en vergooide daarmee de kansen van de Amerikaanse equipe op de zege.

Naar finale
De Belgen namen door het huzarenstukje van Devos in het NC-klassement de leiding over van Frankrijk. Nederland zakte terug naar de derde plaats maar het staat, met alleen het CHIO van Dublin nog te gaan, nu wel vast dat Oranje zijn titel in Barcelona mag verdedigen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Rob Ehrens kiest voor succesvolle WK-ruiters
Ehrens ongerust over ontwikkelingen in paardensport
Bondscoach Ehrens wint Nations Cup met springruiters
Rob Ehrens tevreden over optreden springruiters
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen