Overslaan en naar de inhoud gaan

Springruiters derde in eerste finaleronde

Geplaatst opzaterdag 6 oktober 2018 - 9:28

De Nederlandse springruiters onder leiding van bondscoach Rob Ehrens uit Weert hebben zich in Barcelona met succes voor de tweede finaleronde van de Nations Cup geplaatst.

Het Oranje-kwartet eindigde in de eerste ronde op de gedeelde derde plaats met vier strafpunten. Nederland won vorig jaar de landenstrijd en is titelverdediger in Spanje.

Van Asten
Leopold van Asten uit Ysselsteyn bleef op de rug van zijn paard Beauty foutloos, evenals Harrie Smolders op Emerald. Frank Schuttert (Chianti's Champion) en Marc Houtzager (Calimero) maakten allebei een springfout op de driesprong, hetgeen vier strafpunten opleverden. Die van Houtzager golden als schrapresultaat.

Lees ook: Springruiter Van Asten gaat voor goud in Nations Cup

Gelijk
De equipes van Oostenrijk en Italië scoorden in de eerste ronde slechts één strafpunt. Nederland eindigde gelijk met Zweden en België. De tweede finaleronde is zondagmiddag.

Ander paard
Topruiter Smolders koos met Emerald voor een ander paard dan Don, waarmee hij onder meer actief was op de recente Wereldruiterspelen in de Verenigde Staten. "Don mag het een paar weken rustiger aan doen en Emerald heeft laten zien dat hij het ook nog kan! Emerald is de eerste hindernissen een beetje een diesel. Vanaf hindernis drie begon hij voor mijn gevoel heel goed te springen."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen