Overslaan en naar de inhoud gaan

Springruiter Van Asten gaat voor goud in Nations Cup

Geplaatst opwoensdag 3 oktober 2018 - 9:41

Springruiter Leopold van Asten uit Ysselsteyn gaat ervan uit dat hij tijdens de finale van de Nations Cup in Barcelona met zijn paard Beauty in actie komt.

Van Asten was eerder door bondscoach Rob Ehrens uit Weert geselecteerd voor het WK in het Amerikaanse Tryon vorige maand, maar daar kwam de Limburger niet aan de bak.

Wisselen
In Barcelona rekent de Limburgse ruiter erop dat hij tijdens de landenwedstrijd mag rijden zo laat hij aan L1 weten. "Vrijdag is de eerste ronde van de landenwedstrijd en dan zit ik in het team en van daaruit kijken we verder. Je mag na de eerste dag een ruiter wisselen, dus die optie blijft open maar normaal gesproken start ik in het team."

Volwaardig
Na zijn reserverol bij het WK in Amerika vindt Van Asten het nu tijd om te laten zien wat hij en zijn paard Beauty waard zijn. "Je bent sportman en je wilt voor je land strijden dan is het mooi dat je ook in actie kunt komen. In Tryon was ik reserve maar ook dat vind ik een belangrijke rol en dat heb ik met plezier gedaan. In Barcelona hoop ik dat ik kan laten zien dat ik met Beauty een volwaardig teamlid ben."

Prolongeren
Het Nederlands team dat in Barcelona zijn titel wil prolongeren gaat nu ook weer voor het hoogst mogelijke. "Doel is om te winnen, daar ga je voor naar Barcelona. Iedereen zal zijn best doen en hopen dat de paarden in vorm zijn en dat het goed loopt. We hebben een titel te verdedigen daarom is het realistisch voor de eerste plaats te gaan."

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen