Overslaan en naar de inhoud gaan

Springruiter Leopold van Asten wint Nederlandse titel

Geplaatst opzondag 28 april 2019 - 20:55

Leopold van Asten is Nederlands kampioen geworden bij de springruiters.

De uit Venray afkomstige Van Asten was na drie dagen de beste springruiter van een ruim deelnemersveld.

Het is voor de derde keer dat Van Asten de nationale titel verovert. Eerder deed hij dat in 2003 en 2015. Zijn broer Mathijs werd in 2005 kampioen. Aftredend kampioen Frank Schuttert viel als nummer vier net buiten de prijzen. Kevin Jochems van Stal Hendrix uit Baarlo, werd met Cristello H. tweede in Mierlo. Jeroen Dubbeldam - die olympische, Europese en wereldtitels achter zijn naam heeft staan - pakte brons.

Van Asten pakte de titel door een uitstekende laatste dag. Bij het ingaan van de laatste ronde stonden zes combinaties op minder dan een springfout van elkaar. Met slecht één strafpunt wegens tijdoverschrijding gaf Leopold van Asten zijn leidende positie niet meer af.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen